Билети за Дни на предизвикателствата 2018

Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ), България , София

Дни на предизвикателствата 2018

Продължителност

Начало: 2018-12-03 14:00

Място

Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ), България , София

За събитието

14-о издание на фестивала „Дни на предизвикателствата" 

Тридневният форум предлага нова порция от вълнуващи разкази, спиращи дъха кадри, значими постижения и приключения, обединяващи каузи, срещи с хора, които вдъхновяват. Няма да пропуснем и драматичните моменти през годината, пред които се изправиха хората, събуждащи се с мисъл за планината и опазването на природата.

▧ СВЕТОВНИЯТ ОКЕАН ▩
За пръв път в програмата на фестивала важен акцент се поставя не върху планините, а върху е водата. Ще се фокусираме върху проблемите, които стоят пред опазването им в световен мащаб и опита на локално ниво в България за борба със замърсяването на Черно море. Ще се запознаем със смелия мореплавател капитан Дончо Папазов, прочул се с революционни за времето си прекосявания на Черно море и Атлантическия океан и най-вече с околосветско си плаване със самоделна яхта по „Невъзможният път“ през 1988 г. Ще научим за кампанията WIND2WIN и как Илияна Стоилова и Йоан Колев плаваха от Дуранкулак до Резово за три дни с уиндсърфове, за да освободим Черно море от пластмасата.

▨ТИТО ТОМАЗИ - ПРИКЛЮЧЕНЕЦЪТ С КОЛЕЛО - СПЕЦИАЛЕН ГОСТ▩
Тито Томази (Франция) е трудно да бъде описан с малко думи. Той е приключенец на колело, артист на гребена на вълната, толкова много неща в едно, че е трудно да се синтезира. Ако нещо за него може да се обобщи, то е, че Тито заразява и вдъхновява, показва, че всеки може да намери своя начин на приключенства и да се чувства свободен. Ще се убедим в това, защото той ще ни сподели своя опит на атлет и пътешественик с колело, разбирането си за пътуването като начин на живот. Очакваме разказите му за странствания в четирите краища на света - Непал, Кабо Верде, Индонезия, Европа, Южна Америка, Киргизстан. 
Освен френският колоездач, ни очакват и други двама приключенци на две гуми - добре познати Яна и Вячеслав с експедицията Сycle4Recycle, с която преминаха 49 000 км на колело от Аляска до Аржентина. Яна вече е в България и ще ни разкаже от първо лице.

▨ БОЯН ПЕТРОВ-СЪНИ ▧
Трудно ни е да си представим Дните без Съни. В годината, която за нас е Годината на Боян Петров, ще си припомним някои знакови негови участия при нас и каузи, които той носеше в сърцето си, каузи, които ни задължават.

▨ ФИЛМИ ▧
Ще се вдъхновим от няколкото хитови филмови заглавия точно в момента, в който те дебютират и в САЩ и Западна Европа. 
- THE DAWN WALL разказва за епичното изкачване по 1000-метровата стена на Ел Капитан от всепризнатия катерач Томи Калдуел. 
- А Land Shaped By Women предлага спиращи дъха сърф и сноуборд импресии от Исландия с участието на фрирайд шампионите Анне-Флоре Марксер и Алинe Бок, изследващи равенството между половете. 
- Премиерно пристига и филмът ZABARDAST на Жером Тонон за фрирайд премиера на връх в Каракопум. 
- Легендарният Крис Бонингтън ще видим в центъра на биографичен филм за самия него, носещ името "Bonnington: The Mountaineer – My life story".
Очаквайте скоро и останалите заглавия в програмата, сред които и български продукции.

▨ ПЪТЯТ НА ВОДАЧИТЕ В ПЛАНИНАТА ▩

 
Както се вижда и от филмовата селекция – планината е и си остава квинтесенцията на „Дни на предизвикателствата“. Ето защо темата за сигурността в планината тази година се разгръща с нова сила. На сцената ще видим Виктор Варошкин и Георги Пенев от IFMGA - федерацията, която създава и регулира най-елитните алпийски гидове в света , за да разгледат в една презентация темата за световните тенденции в приключенския туризъм и професионалното водене във високите планини на света.▨ БЯГАНЕ С КАУЗА ▩
Изненади сме подготвили и увеличаващите се фенове на бягането. Една от тях с гордост споделяме: ултрамаратонецът Краси Георгиев, вечно бягащ с кауза, вечно постигащ немислимото. Той ще ни разкаже за какво го кара да бяга толкова много, имат ли граници постиженията му, кои са движещите го напред каузи и какво е последното, с което се е заел. Ще ни даде много поводи и ние да заобичаме този спорт и да намерим своите начини да помагаме на останалите.

▧ ТРИДНЕВНО ЕКСПО ▩
И тази година пространството пред аула "Максима" е запазено за нашето изложение на екипировка за туризъм, спортове на открито, биопродукти, разнообразни игри с награди и много изненади.

▨ И ОЩЕ, И ОЩЕ, И ОЩЕ ▩
Това съвсем не е всичко! Очакват ви още много изненади, гости и филмови заглавия. Програмата на фестивала продължава да расте, да се допълва и разнообразява. За да следите за най-новото и пълната програма, търсете повече информация на официалния уебсайт: www.predizvikatelstva.com

➽ Продажба на билети онлайн: https://goo.gl/Z9JShd

Организатори: магазини Stenata, Zig Zag Holidays Bulgaria и Одисея-Ин.