ДевиРа, Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая в концерт!

Продължителност
Старт: Четвъртък 25 Ноември 2021 19:00 Край: Четвъртък 25 Ноември 2021 22:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Боряна, Йоана, Ая, Реджеп, Емрах, Бъни и Косьо за първи път в съвместен концерт.
 
Музиката на ДевиРа и Основно Ветрове извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. Певиците Боряна и Йоана Апостолови носят автентичното звучене на космическите български гласове, което двете претворяват в своя уникален стил, достигайки в звученето си Близкия Изток, Азия, Африка и Южна Америка. Музикантите Петър Йорданов - Бъни и Константин Кучев свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Хандпан и рафдръмът, кахонът, джембето и различните видове перкусии на Бъни са музикалната основа на групата, съчетани с лупър и звукови процесори за допълнителни атмосферни звуци. Константин Кучев пее и свири на цигулка, хърди-гърди, индийски ситар, който често звучи заедно с тамбурата на Йоана Апостолова. Боряна Апостолова е водещ мелодичен вокал на формацията, в двуглас с Йоана.
Реджеп, Емрах и Ая са композитори, певци, музиканти и творци в широк спектър. Музиката, поезията, изразителността им докосва сърцата и душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Тя е съвременна свещена музика, от Бога и към Бога. Братята Емрах и Реджеп Якъбови са композитори, мултиинструменталисти, певци, художници. Ая
е светлият, нежен глас, който окрилява и извисява творчеството им. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност, вътре в нас.
 
ДевиРа, Основно Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая ще преплетат за първи път музиката си в една хармония на 25 ноември от 19 ч в Камерна зала на Национален студентски дом.
Събитието ще се проведе при спазване на актуалните здравни норми.
Предварителна цена на билет: 25 лв.
Цена за вход на място: 30 лв.
Очакваме ви, приятели!

Място

, , ,