Билети за COLOUR HAZE live in Sofia

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

COLOUR HAZE live in Sofia

Продължителност

Начало: 2024-10-08 20:30

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

COLOUR HAZE aus München - DIE INSTITUTION der deutschen Psychedelic & Heavy Rock Szene!

Rawk'n'Roll представя:

COLOUR HAZE от Мюнхен - ИНСТИТУЦИЯТА на немската психеделична и хеви рок сцена! Групата е майстор в рисуването на картини и създаването на звукови пейзажи с музиката си. Щефан Коглек и компания празнуват 30 години на сцена тази година и планират първото си балканско турне досега. Една възможност за всички нас да чуем и видим този сайкъделик краут рок феномен в София, на 8 октомври, в голямата зала на клуб Mixtape 5!

И точно както в природата, в звуковия свят на COLOUR HAZE има постоянно движение нагоре и надолу. Нежни, тихи мелодии се носят в пространството и стават по-интензивни. Задават се спокойни, но специфични ритми, създавайки завладяващ груув, който незабавно хипнотизира слушателя. Китарата, просто мечтателна и нежна, става по-ядосана, по-силна, по-интензивна. Парчетата освобождават своето „електро-хеш“ напрежение в кипящи, мощно бръмчащи хеви рок изригвания, само за да се срутят обратно в себе си.

COLOUR HAZE имат 14 дългосвирещи албума зад гърба си. Били са хедлайнери не веднъж на ВСИЧКИ малки и големи сайкъделик и стоунър рок сцени по света! Звученето им е топло, но първично, с характерния за стила ФЪЗ. Албумите са записани и миксирани абсолютно анологово. При COLOUR HAZE всичко е голямо - от звука и апаратурата им, до продължителността на концертите им.

Щефан Коглек (вокали и китара) от години управлява култовия лейбъл Elektrohasch, през който са издадени не един и два стоунър рок албума, превърнали се в класика за стила.

С тях идват и Smokemaster от Кьолн, за които знаем, че свирят сайкъделик рок, повлиян от легендите на 60те години на миналия век.


https://colourhaze.de

https://elektrohasch.de

https://smokemaster.rocks