BULGARIAN JAZZ MESSENGERS

Продължителност
Старт: Неделя 01 Март 2020 19:00 Край: Неделя 01 Март 2020 22:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Jazz Messengers е най-дълго просъщестувавалата група в историята на джаза. Нейният предводител, барабанистът Арт Блеки, в продължение на 40 години буквално “отглежда” най-талантливите млади музиканти на джаз сцената, след което ги насърчава към самостоятелна кариера.

В групата са свирили колосални имена като Хорас Силвър, Бени Голсън, Клифърд Браун, Ханк Мобли, Лий Морган, Фреди Хъбърд, Уди Шоу, Бранфорд и Уинтън Марсалис, Чик Къриа, Уейн Шортър, Сидър Уолтън и десетки други. Арт Блейки вярва в духовното и емоционално послание на джаз музиката и я нарича универсална форма на изкуство. Месинджърс свирят виртуозен, но страхотно емоционален джаз, в който инструменталното съвършенство е подкрепено от дълбок, хипнотичен груув. До края на живота си Блейки остава горд посланик на американския джаз по света.

За трети път Българските вестители на джаза ще ви посрещнат в Студио 5, за да ви представят шедьоврите на Месинджърс от 50-те и 60-те години, написани от хора като Уейн Шортър, Бени Голсън, Фреди Хъбърд и други.

Насладете се на програма от високо-октанов класически джаз заедно с:

Михаил Йосифов Михаил Йосифов - тромпет
Велислав Стоянов Velislav Stoianov - тромбон
Арнау Гарофе Arnau Garrofé Farràs - саксофон
Милен Кукошаров - пиано
Даниеле Фебо Daniele Febbo - контрабас
Борислав Петров Borislav Petrov - барабани

Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

Вход: 
15 лв.
Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)
Важно: 

*ВАЖНО: Във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, до юли месец Studio 5 * music club ще има нов вход от 01.01.2018 година - "Вход А4" на НДК, а достъпът до паркинга на НДК ще бъде ограничен!

Място

Клуб Studio 5 , България, София, Национален дворец на културата