BULGARIAN JAZZ MESSENGERS: 100 ГОДИНИ АРТ БЛЕЙКИ

Продължителност
Старт: Неделя 20 Октомври 2019 18:30 Край: Неделя 20 Октомври 2019 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

BULGARIAN JAZZ MESSENGERS: 100 години Арт Блейки

Барабанистът Арт Блеки е легендарен музикант и бендлидер. Той е предводител на най-дълго просъщестувавалата група в историята на джаза. Jazz Messengers е формация, в която, в продължение на почти 40 години, Арт Блеки “отглежда” най-талантливите млади музиканти на джаз сцената, след което ги насърчава към самостоятелна кариера. В групата са свирили колосални имена като Хорас Силвър, Бени Голсън, Клифърд Браун, Ханк Мобли, Лий Морган, Фреди Хъбърд, Уди Шоу, Бранфорд и Уинтън Марсалис, Чик Къриа, Уейн Шортър, Сидър Уолтън и десетки други.
През 2019 се навършват 100 години от рождението на Арт Блеки и българските Джаз Месинджърс са длъжни да отбележат това събитие с концерт от подбрани класики на групата. Ще има и мултимедийна презентация за живота на легендарния барабанист.

Михаил Йосифов - тромпет
Велислав Стоянов - тромбон
Арнау Гарофе - саксофон
Милен Кукошаров - пиано
Даниеле Фебо - контрабас
Борислав Петров - барабани

Вход: 
15 лв.
Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)
Важно: 

*ВАЖНО: Във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, до юли месец Studio 5 * music club ще има нов вход от 01.01.2018 година - "Вход А4" на НДК, а достъпът до паркинга на НДК ще бъде ограничен!

Място

Клуб Studio 5 , България, София, Национален дворец на културата