Битово Просветление_Варна - Моноспектакъл и Танцов уъркшоп

Продължителност
Старт: Събота 25 Март 2023 14:00 Край: Събота 25 Март 2023 20:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

МОНОСПЕКТАКЪЛ “Битово Просветление“ / 25.03 / ВАРНА

Моноспектакълът „Битово Просветление“  се базира върху смелото начинание да изследва дали и как можем да постигнем желаното Израстване / Прозрение / Мъдрост / Рай / Нирвана / Обещаната Земя / Всемирната Любов, не в пещера, манастир или ашрам, а във всяка минута от ежедневното ни съществуване.

Авторката си служи с похвата на танца, монолога, сценичното движение и играта с асоциации, за да разгледа клиширани житейски ситуации в контекста на Просветлението. В търсене на отговори на въпросите „ Кой съм АЗ?“, „Каква е мисията на живота ми?“, „Защо съм тук?“ ние често се оплитаме в собствената си човешка склонност да усложняваме. Точно това се превръща в отправна точка в представлението. Хуморът среща Вечните въпроси, за да провокира, да разчупи шаблоните и да сподели представа за света обърната на 360 градуса.

В „Битово Просветление“ ставаме участници в сготвянето на храна за ума и душата чрез разговори между Героинята, Господ, Буда и братовчеда на Мохамед, впускане в дебрите на философията и квантовата физика,  разсъждения за Живота и Смъртта.

---

Концепция и изпълнение: Мария Косса

Звукова среда: Юли Стоичков

***

Начало: 19.00

Локация: THE CENTER Варна

Вход: 20лв.
-------------------------------------------------------

ТАНЦОВ УЪРКШОП / 25.03 / ВАРНА

Преди представлението „Битово Просветление“ ви предлагаме да се включите в танцова работилница, в която заедно с Мария Косса ще се потопим в езика на африканските танци. Ще се научим да се заземяваме, центрираме, да се свързваме с телата, музиката и заобикалящата ни среда. През африканския танц ще изследваме реалните възможности да се почувстваме по-щастливи, по-решителни и една стъпка по-свързани с личната ни представа за благоденствие.

Час: 14.00 – 15.30

Локация: THE CENTER Варна

Вход: 15лв.

Облекло: Удобни дрехи, без обувки

Ниво: Отворено за хора с и без танцов опит


---

Комбиниран билет за Моноспектакъл + Танцова работилница - 30лв.

 

Организатор на събитието е Мария Атанасова-Косса

 

 

Място

The Center Varna , България, Варна,