AnimeS World Stars 2021

Продължителност
Старт: Събота 03 Юли 2021 10:00 Край: Неделя 04 Юли 2021 20:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

За огромно съжаление се налага да преместим събитието отново за следващата година. Много държави в Европа затвориха наново, в България положението се влошава постоянно, отново има проблеми с международните пътувания и се налага да прибегнем към крайни решения.
⏰
Във връзка със здравето на хората и най-често срещаните мнения за това колко време може да продължи всичко случващо се около този вирус, е най-добре да заложим на по-сигурна дата, защото организацията и координацията на такова огромно международно събитие е изключително сложна.
????
Новите ни дати са 3 и 4 юли 2021 година.
⚠????
Всички закупени билети автоматично се прехвърлят за новите дати. Ако сте си закупили единичен билет примерно за събота, той отново ще важи за събота с новата дата. Ако по някаква причина не можете да присъствате на събитието, имате възможност да си върнете билетите до 31 ноември 2020 година. За повече информация се свържете с мястото, откъдето сте го закупили.

????

Бъдете здрави и се пазете!

 

Ако желаете да възстановите сумата за закупените билети може да го направите като пишете до help@bilet.bg до 30.11.2020г.

 
AnimeS World Stars събира косплей звезди от цял свят. За своето специално 15-то поредно издание! Събитието ще се проведе в японския хотел Маринела.

Хотелът притежава най-голямата конферентна зала в столицата, 13 зали за срещи, най-голямата бална зала, конферанси с дневна светлина, както и зала на последния етаж, откъдето можете да видите София в краката си. Хотел Маринела София е уникално за целия Балкански полуостров място, където всеки може да избяга от града, дори да се намира в самия му център. “Японската градина” е създадена по модела на 400 годишната японска градина на Hotel New Otani в Токио. В спокойствието на сенките й можете да се насладите и на огромно био-разнообразие от представители на растителния и животинския свят. Градината е известна със своите вишневи дървета (сакура), които започват да цъвтят през пролетта, когато се провежда и нашето събитие.

Очакват ви много неща свързани с аниме и манга, косплей, к-поп, гейминг, арт, музика, прожекции, образователни дискусии с международни лектори, томболи, награди и изключително много различни спортни и развлекателни площадки.

По време на събитието се провеждат няколко косплей квалификации, които избират най-добрите косплеъри в България да представят страната ни в няколко различни държави. Избира се отбор от двама човека, който да представя България на Световното по косплей в Япония - WCS (world Cosplay Summit). Избира се групово изпълнение, което да изпрати победителите да представят страната ни на Clara Cow's Cosplay Cup в Холандия. Тази година се завръща и още една квалификация - Cosplay World Masters (CWM), която изпраща косплей соло участник в Португалия. Предвидени са още над 30 награди за различните категории в косплея. AnimeS World Stars е единственото събитие в България със световни косплей квалификации, международни признания и награди насочени към косплея.

За журирането сме поканили професионални косплеъри от чужбина, които са световни и европейски шампиони. Те ще се погрижат да дадат най-доброто от себе си, ще направят допълнителна шоу програма и ще журират косплея.

Вторият най-голям фокус на събитието е K-POP състезанието и танцовото шоу. Това е едно от най-очакваните състезания за годината, като най-добрите групи от цяла България представят уменията си. В танцовото шоу пък могат да се изявят всички желаещи да танцуват и на други стилове музика без да бъдат ограничавани само към к-попа.

Очаквайте огромна гейминг зона с турнири по различни игри и конзоли. Скоро ще обявим повече информация за тази зона.

За повече информация следете събитието, а ние постепенно ще добавяме интересни кътчета и нещица от ивента :)
Лица до 7 години (включително) влизат безплатно, но задължително трябва да бъдат придружени от родител или пълнолетен роднина. Придружителят трябва да има редовен билет и да попълни специална декларация на входа.


Място

хотел Маринела , България, София, бул. "Джеймс Баучер" №100, жк Лозенец