Билети за Ало,Ало!

Театър Възраждане , България, София

Ало,Ало!

Продължителност

Начало: 2018-11-06 19:00

Място

Театър Възраждане , България, София

За събитието

Автори:

Дейвид Крофт и Джеръми Лойд

Режисьор:

Роберт Янакиев

Превод:

Златна Костова

Фотограф:

Емил Добрев

 

Участват:

Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Лиляна Шомова, Филипа Балдева, Георги Къркеланов, Боян Младенов, Донка Аврамова-Бочева, Роберт Янакиев, Георги Златарев, Христо Ботев, Йордан Ръсин, Ивайло Драгиев

Времетраене: 110 минути

Препоръчителна възраст: +10

 

Билети може да закупите Онлайн :

https://bilet.bg/promoter/view/595?no_header=1  (ePay Visa & Mastercard, PayPal , Банково плащане ,куриер и наложен платеж - 0887 333 112  )

на каса : пл. Славейков 4, партер 

или  всички каси на БИЛЕТ.БГ : Office1superstore, к-ци Booktrading ,м-ни" На Тъмно" и др.

Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с „откачени” нацисти и под наблюдението на “активните” дейци на френската съпротива! В нашата пиеса:  попада в неочаквани и комични ситуации. Действието се развива в малкото френско градче Нувийон. Нашите персонажи сякаш са родени, за да забавляват и очароват. Английският хумор с „френски акцент”, неочакваните обрати и странните характери, любимите образи, познати ни и от телевизионния сериал, ме привлякоха със страшна сила. Не може да не ги заобичаш.

Малко хора знаят, че пиесата „Ало, ало!” е писана  преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. Нашият театър е странна компилация между двете, все едно си вътре в киното, на снимачната площадка, само дето нямаме право на дубли. Публиката воайорства, и, надявам се, ще се забавлява.

„…Това е моят ресторант. Сега той е отворен. Засега всичко изглежда мирно и тихо, но скоро тук ще се напълни с немци, с които трябва да съм мил; ще се появи жена ми, с която трябва да съм мил и сервитьорките Мими и Ивет, с които обичам да съм мил.”    
Това е началото, а какво следва, може да се види само  в театър “Възраждане”. На пл. Славейков №4.

Роберт Янакиев, режисьор


Театър „Възраждане“ даде заявка за бестселър

Харесвам сериала, обожавам пиесата!
С тези думи искам да започна коментара на това, което ми представи вчера трупата артисти от театър „Възраждане”. Рядко ми се случва да бъда възхитена от нещо на сцената у нас, но „Ало, ало!” сложи край на разочарованията и апатията. Толкова много ме заплени играта на Свежен Младенов, Мира Върбанова, Ивет Радулова, Надя Конакчиева, Анатоли Лазаров, Петър Лъджев, Георги Златарев и Даниел Цочев, че ми се прииска всичко видяно да се превъплъти само в една от сериите на сериала, които тепърва предстоят.
Ако декември може да бъде определен като месец на влюбването, то сезонът бе открит вчера! Няма как да не се влюбите в Рене (Свежен Младенов). Той е разкъсван драматично от толкова много проблеми! Бурното време на Втората световна война, Гестапо, френската съпротива, картината на Мадоната с големите бомби, любвеобвилната му и „с глас на славей” Едит (Мира Върбанова), както и невъзможните за преодоляване Мими и Ивет, изиграни от прелестните и крехки актриси Филипа Балдева и Ивет Лалова. 
Погледът хваща и младият артист Петър Лъджев, който макар да е влюбен от дете в тв водещата Гала, все пак не е на нейната възраст, а това дава шанс на много млади дами… В пиесата „Ало, ало!” симпатягата се превъплътява в образа на италианския капитан Алберто Берторели, а както знаем италианците умеят да завладяват женското сърце със силата на италианската реч и напереността си. Георги Златарев също е част от любовния декемврийски сезон. В образа на хер Флик и в къси панталонки, разкриващи атлетично тяло, Хельга (Донка Аврамова) няма основания да се преструва, че го прави насила! 
Колкото до 30-годишния Анатоли Лазаров, влязъл блестящо в ролята на полковника, то той категорично потвърждава твърдението, че една жена е способна да загуби ума си застаряващ и оплешевял мъж не заради външния му вид, а заради чувството му за хумор и самоирония. 
Не пропускайте да отидете на пиесата „Ало, ало!”. Ще си направите подарък, за който няма да съжалявате!

Лили Георгиева, Actualno.com

“Зрителите в малкия салон на театър „Възраждане” сякаш попадат на снимачната площадка на „Ало, ало”. Всичко е такова, каквото го знаем – ретро обстановка от времето на Втората световна война, дървеният тезгях на ресторанта на Рене в малкото френско градче Нувийон. Съща е лудницата с криеницата на картината на „Грешната мадона с големите бомби”.
…Главният коз на спектакъла е, че носи в себе си специфичния британски хумор и абсолютно точно го пресъздава с лек „френски акцент”. А другият е ­ играта на актьорите, които умело играят на ръба между комедийното и шаржа. Хуморът също не е пресолен, дори когато дашната Хелга (Донка Аврамова) показва кюлотите си с червени свастики, а гестаповецът Хер Флик (Георги Златарев) „точи оръжието си”. Изненадващо театър „Възраждане” вади доста на брой актьори с голям комедиен талант, като на първо място следва да отбележим Донка Аврамов, която играе една по-различна Хелга. Петър Лъджев пък впечатлява не само като галантния италианец Алберто Берторели, но най-вече с имитацията си на Хитлер. А Христо Ботев играе „нежния” лейтенант Грубер, който паркира танка пред ресторанта, за да впечатли Рене. Въобще в състава няма слабо звено като специално трябва да отбележим Йосиф Сърчаджиев, който играе вече равностойно с останалите и явно се кефи от ролята на генерал Шмелинг. Допълнителен бонус за всички зрители е кабаретно изпълнение стил „Мулен Руж” на Мими, Ивет, Мишел и Едит, които правят стриптийз и остават по еротично сценично облекло.”

Мариана Първанова, в-к МОНИТОР

“На сцената на театър „Възраждане” оживява един от най-продаваните сериали в света „Ало, ало”. Постановката е на Роберт Янакиев и е по едноименната пиеса на Дейвид Крофт и Джеръми Лойд. Както на малкия екран, така и тук арена за неочакваните обрати от живота на хората е малкото френско градче Нувийон и ресторантът на Рене Артоа.
…Ставаме свидетели на ловките маневри на Рене между съпротивата и пъплещите наоколо германци, както и на постоянното му приплъзване между съпругата му и изневерите му с красивите сервитьорки Мими и Ивет.
…С актьорската си игра привлича младия Петър Лъджев в ролята на италианския капитан Алберто Берторели, както и с имитацията си на Хитлер. Лъджев се раздава щедро на сцената и неговото изпълнение е на същата висота като на един от най-добрите наши артисти Йосиф Сърчаджиев, който се превъплъщава в образа на генерал Шмелинг.”

Тинка Николова, teatri.bg

Роберт Янакиев забавлява публиката с хита „Ало, ало!“

“Сценографката Невена Белева буквално е превърнала камерното пространство на театъра в разтегателно. Обстановката в популярното „Кафе при Рене“ в малкото френско градче Нувийон е пресъздадена повече от автентично – от интериора до дрънкулките по тоалетите на дамите.
Едва ли е възможен по-добър подбор на актьорите за всяка от ролите. Симпатията, която в самото начало Рене на Свежен Младенов буди у зрителя, прераства в почти любовна привързаност. Много дават от себе си и Мира Върбанова като съпругата Едит; Ивет Радулова и Филипа Балдева – двете сервитьорки и любовници на Рене; Надя Конакчиева като Мишел, шефка на комунистическата партия; Даниел Цочев в образа на Крабтрий; Йосиф Сърчаджиев, който специално за ролята си на генерал Щмелинг се е подстригал нула номер.
Комичните ситуации са навървени една след друга подобно вурстчетата в склада на Рене. Доверявайки се на старата истина, че много по-трудно е за един актьор да разсмее публиката, отколкото да я разплаче, несекващият смях в салона на театъра е най-красноречив за ефекта от превъплъщенията на бг актьорите в героите от любимия сериал.”

Сабина Василева, в-к СЕГА

Произведения, дръзнали да осмиват фашизма, са единици, но със сигурност Ало, ало е от най-сполучливите. Историите около Рене и ресторантчето му са нескончаеми, разказани в 85 серии (английският сериал, излъчван по BBC от септември 1984 до декември 1992 заимства идеята от друг известен британски сериен филм Тайната армия). Преди това авторите Дейвид Крофт и Джеръми Лойд са написали театрална версия, върху която режисьорът Роберт Янакиев гради своя спектакъл. Тя се върти около скъпата картина от втората половина на 17 век Грешната Мадона с големите бомби, завита в специален салам със свастика, и надеждата на всички, които знаят укритието й, е да се домогнат до ценния колбас. Мечтата да осигурят охолно живеене до старина ги прави изобретателни и смешно имитиращи Хитлер (всъщност дори и той има планове за картината – щял да я подарява на Ева Браун за рождения й ден). Върху ресторантьора от малкото окупирано градче Нувийон непрестанно се изливат разнородни сюрпризи – хем е под непрекъснат обстрел от гестаповците, а и френската съпротива не го оставя на мира. 
Поставянето на толкова гледаем сериал, при това за първи път в България, засилва критичния зрителски поглед. Спектакълът на театър Възраждане няма да ги разочарова – успешен е и най-вече е смешен. Като се започне от оскъдното сценично пространство, оползотворено оригинално от Невена Белева – разделено е на две, а върху му се изсипва цялата 17-членна трупа. Остава място даже и за вихрения кабаретен танц по жартиери тип Мулен руж. Подплатено от динамично действие и плътното влизане в реалните образи на есесовци, гестаповци, хитлеровци, капитани, полковници с обслужващи ги адютантки, както и на цялата действена опозиция, актьорите пресъздават с днешен сарказъм сериозността на времето.