Билети за Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)

Гранд Хотел Милениум София, България, София

Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)

Продължителност

Начало: 2022-05-18 10:00

Място

Гранд Хотел Милениум София, България, София

За събитието

ПОКАНА: д-р Габор Мате със семинар за професионалисти „Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry)“

На 18 май от 10 до 13 часа в зала „Айнщайн“ на Гранд Хотел Милениум София ще се проведе дългоочакваният семинар на д-р Габор Мате, предназначен за професионалисти. Канадският психиатър, психотерапевт и специалист в преодоляването на зависимости с над 40-годишен изследователски и клиничен опит идва за пръв път в България и ще представи пред българските си колеги терапевтичния подход за лечение на травми (Compassionate Inquiry), чийто съавтор е. Голяма част от прозренията, върху които се основава новаторският подход, са изложени в международните бестселъри на д-р Мате, два от които – „Разпилян ум: Произход и лечение на СДВ“ и „Когато тялото казва НЕ: Цената на скрития стрес“ са вече на българския пазар, а проникновените му трудове за родителството „Стойте до детето си: Защо родителят е по-важен от връстника“, за зависимостите „В света на гладните духове: Близки срещи със зависимостта“ и за предизвикателствата пред т.нар. нормалност „Митът за нормалното: Травмата, болестта и изцелението в един токсичен свят“ предстои да излязат.

Семинарът е предназначен за психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози.

Структура и съдържание на семинара. В първата част д-р Мате ще представи накратко философията си за произхода на болестите и психичните заболявания. Практическата част включва демонстрации, в т.ч. на разнообразни инструменти и техники за култивиране на по-дълбока, подпомагаща лечението връзка между професионалистите и техните клиенти/пациенти, които страдат от зависимости, тревожност, съзависимост и други предизвикателства, свързани с психичното здраве.  

Участниците в семинара ще имат възможността да задълбочат уменията си за настройване и достигане дори до най-трудните клиенти.

На същия ден (18 май) от 18.30 часà ще се състои срещата разговор с д-р Мате на тема „Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век“. Събитието е предназначено за широката публика.

Посещението на д-р Мате в България е част от европейското му турне, което освен София включва Истанбул, Будапеща, Прага и Берлин.

Организатор на събитието: Science and Nonduality (екипът на филма „Мъдростта на травмата“) в партньорство с ИК КИБЕА и „Чай във фабриката“. Двете срещи се провеждат с подкрепата на „Институт Лист“ (Унгарски културен институт София).