Билети за The Exploited live in Sofia - 10 years Wrong Bar

Арена Колодрум София, България, София

The Exploited live in Sofia - 10 years Wrong Bar

Продължителност

Начало: 2023-05-08 18:00

Място

Арена Колодрум София, България, София

За събитието

THE EXPLOITED ИДВАТ В СОФИЯ ЗА 10 ГОДИНИ THE WRONG BAR

Канят ни на мини пънк фест на Колодрума на 8 май

Ще направим мини пънк фест на Колодрума на 8 май. Early Birds са Sold Out. Билети за събитието могат да бъдат открити в мрежата на www.bilet.bg, магазини На Тъмно, както и принтове в The Wrong Bar. До 7 май (включително) ще струват 40лв. На самата дата и на място ще са по 50лв.
 
Важно е да отбележим, че Уати е добре! Потвърдено е от агента на The Exploited, че вокалистът на групата се е възстановил и се чувства добре, така че плануваното турне на шотланците през април и май ще се случи, в това число и участието им на Колодрум в Борисовата градина на мини-пънк фест с десет годишния юбилей на The Wrong Bar.
 
Празненствата ще прелеят в своеобразен пънк маратон на откритата сцена на Колодрума в Борисовата градина. Празникът на 8 май ще бъде стартиран с участието на Van Cock от София. Момчетата свирят авторска музика в стиловете rock'n'roll, surf rock, garage, rockabilly и punk. Зад гърба си имат издаден един албум ‘Graceful Decline‘, едно EP ‘Dirty‘.
 
Вторa на сцената ще се качи софийската келтик пънк бригада – Fly The Flag. Те дават начало на кариерата си през 2014-та година. Групата е свирила на различни ежегодни фестивали като Wasted Fest и Hardcore X-Mass и е делила сцена със световно известни имена като Dog Eat Dog, The Rumjacks и Bad Manners. В края на 2018 издават дебютния си албум ‘From Dusk Till Dawn‘. След кратко творческо затишие, Fly The Flag се завръщат на сцената през 2023 с нов барабанист, много нов материал, и специфичното им звучене, смесващо тежката страна на пънка с мелодичната страна на хардкора.
 
Преди The Exploited ще видим и столичната скейт пънк шайка - Piranha! Те са винаги експлозивни, безконтролни и непредвидими, но за сметка на това са стриктно шоу ориентирани. Всеки техен концерт е различен от останалите и сме сигурни, че фронтменът на групата Александър Първанов – Шута отново ще ни изненада с ‘игра с публиката‘. Piranha трудно могат да бъдат представени. Те просто трябва да се изживеят на живо!
 
Има правилни неща в този живот – често скучни. Има обаче и грешки, които се оказват напълно правилни. Това можем да го потвърдим, тъй като нашата грешка е вярна вече 10 години. Питайте и стотиците фенове, които превърнаха бара, а впоследствие и фестивала в едно от най-обичаните алтернативни места в София. А как се празнува 10-годишнина? Според нас – шумно и пънкарски. Специален гост на празника ни догодина ще бъдат абсолютните класици от втората пънк вълна от Острова, яростните музикално и социално THE EXPLOITED.
Винаги обществено ангажирани, категорично против системата и опресията над обикновения човек, THE EXPLOITED стават култ още с първия си ЕР “Army Life”, дебютният им албум “Punk’s Not Dead” (и двата издадени през 1981) се превръща в абсолютен химн за пънк движението вече 40 години. През годините са обвинявани в несериозност, в проблематичност, в излишна музикална ярост – те имат само два отговора на тези коментари – “Beat The Bastards” и “Fuck The System”. С пънк отношение и лайфстайл, THE EXPLOITED продължават своя вече 42-годишен щурм без умора, напук на пандемии, репресии и инфаркти, които вкараха колоритния им фронтмен Уати в пит стопа на няколко пъти. THE EXPLOITED са пънк и са по-истински от шут с кубинка отзад.
Билети за събитието могат да бъдат открити в мрежата на www.bilet.bg, магазини На Тъмно, както и принтове в The Wrong Bar. До 7 май (включително) ще струват 40лв. На самата дата и на място ще са по 50лв.

 

Организатор на събитието Ронг Ивентс ООД