Билети за Dramedy Playback Theatre

Арт зала Хайтов, България, София

Dramedy Playback Theatre

Продължителност

Начало: 2021-05-11 00:00

Място

Арт зала Хайтов, България, София

За събитието

Dramedy Playback Theater

 

Академия и Театър Драмеди ви канят на интерактивно импровизационно представление, в което нашите млади талантливи актьори ще изиграят обратно вашите лични истории, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани като разчитат само на собсвения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената.
Споделен ко- креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.
Диалогът, музиката, изиграването- всичко е спонтанно и колаборативно - както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.
Академия Драмеди е обучавана в Playback театър от Playback театър "Тук и сега"- е първата българска професионална компания, група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. 
Тя е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., вече Акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя Джонатан Фокс (USA).
Екипът ще бъде различен на всяко представление, но основно:
Диригенти: Цвета Балийска, Маргарита Маринова, Цветина Матова
Музиканти: Ели Рангелова, Пламен Петков, Цвета Балийска
Актьори: участниците в Академия Драмеди като съставът ще бъде различен всеки път с актьори от 7 до 22 години.

билети: 10 лв (5 лв учащи/пенсионери) оттук: https://bilet.bg/bg/events/preview/2604

Повече за "Тук и сега": https://theatrehereandnow.com
https://www.youtube.com/…/UC0hyWH4ECF4vPcMB4VyFvxg/videos…
Повече за "Тук и сега" и Playback театърът:
Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 3- 6 човека екип- диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. 
„Тук и сега” има над 200 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.
През 2020г. се навършват 45 години от създаването на Playback театъра. 
Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.
„Тук и сега” са селектирани да играят на престижният междунарден форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария и са организатори на „European Playback Theatre Gathering” 2021, който ще се случи в София