Билети за MASTERCLASS | THE GLEN GRANT - A Journey to Splendour

Sofia Event Center, България, София

MASTERCLASS | THE GLEN GRANT - A Journey to Splendour

Продължителност

Начало: 2022-10-07 19:00

Място

Sofia Event Center, България, София

За събитието

 

БИЛЕТИ ЗА ТОЗИ МАСТЪРКЛАС МОГАТ ДА СЕ ЗАКУПЯТ ВЕЧЕ САМО НА МЯСТО.
Но побързайте, защото са ограничени!

THE GLEN GRANT - A Journey to Splendour


Елегантност, вдъхновена от природата!
Повече от 180 години, GLEN GRANT създават уникално Single Malt Scotch Whisky.

Присъединете се към необикновено, ароматно и емоционално пътешествие до Rothes, столицата на Speyside, и открийте едно от забележителните едномалцови уискита в Шотландия с Робин Купър, Global Brand Ambassador и Keeper of the Qauich

Майор Джеймс Грант, пионер в уиски индустрията, който успява да превърне дестилерията Glen Grant в една от най-известните по света, я наследява от своя баща през 1872. Майорът е човек, който посреща с ентусиазъм всяка новост, инженер и запален ботаник, той пътува по света в търсене на иновации за своята дестилерия.

Глен Грант е първата дестилерия в Шотландия, която е осветена с електричество (1883 г.) и една от първите оборудвани с барабанни за сушене на малца. През годините майор Джеймс Грант не престава да доказва своя устрем към нови успехи и инсталира казани с високи и тънки шии и «пречиствател». Благодарение на тези иновативни казани и до днес уискито на Glen Grant е известно със своя светло златист цвят и комплексен флорален аромат.

Един малц, интригуващ любопитните, изследователите и търсещите вдъхновение.

Ще може да дегустирате:

⇢ GLEN GRANT ARBORALIS SINGLE MALT 40%
⇢ GLEN GRANT CASK HAVEN SINGLE MALT 46%
⇢ GLEN GRANT 10YO SINGLE MALT 40% 
⇢ GLEN GRANT 12YO SINGLE MALT 43% 
⇢ GLEN GRANT 18YO SINGLE MALT 43% 

Цена: 35 лв

✘ Местата са силно ограничени!

За Робин Купар

⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!

⇢ Глобален посланик на уиски портфолиотo на Gruppo Campari
⇢ Keeper of the Quaich от 2016 г
⇢ Съдия на световното състезание по спиртни напитки в Сан Франциско

Robert Coupar е водещ шотландски и американски уиски експерт, който е посветил почти 30 години на Уиски индустрията. Той се присъединява към Campari Group през 2008 г. и със своя опит и познания за Уиски категорията, Робин е част от екипа на Campari Global Strategic Marketing като Global whisk(e)y Advocate.

Като глобален посланик на уиски портфолиото на Gruppo Campari, Робин покрива марките The Glen Grant Single Malt Scotch Whisky, Wild Turkey, Russell’s Reserve Bourbon & Rye и Forty Creek Canadian Whisky.

По време на легендарната си кариера той е работил на 5 континента, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Индийския субконтинент.

През 2016 г. той е въведен в престижната организация Keepers of the Quaich, а също така е съдия в Световното състезание по спиртни напитки в Сан Франциско.

В момента Робин живее в Калифорния. Любимата му напитка е Glen Grant 12 Year Old.