Билети за Мастърклас по медитация с Шри Шри Рави Шанкар

Зала 1 НДК, България, София

Мастърклас по медитация с Шри Шри Рави Шанкар

Продължителност

Начало: 2020-01-28 19:00

Място

Зала 1 НДК, България, София

ЗАЛА 1 Най-голямата зала на територията на Националния дворец на културата. Площта и е 11 000 кв.м. Постоянни (фиксирани) места, тип кресла. Общ капацитет - 3 811 места. Редуцирана възможност - 2 800 места или 2 000 места. Партер - 2 100 места.

За събитието

Вземи на изплащане с TBI Bank

 

 

 

Шри Шри Рави Шанкар ще проведе уникален мастърклас по медитация “Разкриване на безкрайността” в зала 1 на НДК на 28 и 29 януари от 19:00 до 21:30 ч.

Мастъркласът се състои от две занятия:
28 януари, 19:00 - 21:30 ч. (вратите отварят в 18:00)
и
29 януари, 19:00 - 21:30 ч. (вратите отварят в 18:00)

“Разкриване на безкрайността” е практичен мастърклас за науката на медитацията, на който участниците ще имат уникалната възможност да медитират заедно с Шри Шри Рави Шанкар. Този мастърклас е едно незабравимо преживяване, на което участниците ще научат полезни и практични техники за медитация, и древна мъдрост за същността на съществуването в една изключително лека, непринудена и приятна атмосфера.

Ползите от курса са огромни, като някои от тях включват:

  • освобождаване на напрежението
  • зареждане с положителни емоции и ентусиазъм
  • трансформиране на ума и съзнанието
  • научаване на ефектвини техники за медитация


По време на двата дни от мастъркласа по медитация Шри Шри Рави Шанкар ще преподаде няколко ценни техники от един от най-древните ведически текстове - “Вигян Байрав”. Според Индийската митология “Вигян Байрав” е запис на разговора между Шива и неговата съпруга Парвати, която търсейки просветление се обръща към съпруга си Шива за съвет. Той й разкрива 112 различни начина или техники, чрез които тя успешно да достигне до така търсеното и чакано просветление.

В днешно време малко хора биха могли да разшифроват и разкодират древния текст “Вигян Байрав”, а още по-малко биха могли да преподават техники от него. Затова и Шри Шри Рави Шанкар решава да разкрие и няколко от най-ефикасните техники за медитация от този древен текст.

Шри Шри Рави Шанкар е изключителна личност, един от най-признатите световни лидери в сферата на йога и медитация на нашето време. През последните 38 години той пътува и преподава семинари за медитация по цял свят, а чрез своята социална и хуманитрана дейност, той е докоснал животите на милиони хора по цял свят, включително е допринесъл положително за разрешването на световни конфликти чрез медиация и техники за медитация.


Този път Шри Шри Рави Шанкар пристига в България по покана на консултантската компания EY (Ernst & Young).