Билети за Лунни приказки - АЕГОНИЯ и Гиргина Гиргинова, Пламена Гиргинова и Владимир Попов

Кино " Влайкова", България, София

Лунни приказки - АЕГОНИЯ и Гиргина Гиргинова, Пламена Гиргинова и Владимир Попов

Продължителност

Начало: 2022-11-16 19:00

Място

Кино " Влайкова", България, София

читалище- кино салон

За събитието

Каним ви на 16ти ноември в уютния салон на кино "Влайкова" на акустичен бутиков концерт, на който атмосферичният фентъзи метъл ще срещне класическата музика.
 
Врати: 19:00
Начало: 19:30
 
Билети
Рано пиле: 20 лв.
Билет: 25 лв.
На мястото на събитието: 25 лв.
Вход свободен за деца и младежи до 18 години
 
Гиргина Гиргинова, Пламена Гиргинова и Владимир Попов са оперни певци, лауреати на много конкурси, с дългогодишен стаж на оперните и концертни сцени у нас и в чужбина. В последните години Владимир се завръща към страстта си към пианото, което отваря нови възможности пред техните съвместни изяви като трио. Репертоарът им се състои от богата палитра от барокови произведения, песни от български и западноевропейски композитори, оперни арии и дуети. Гиргина Гиргинова (сопрано), Пламена Гиргинова (сопрано) и Владимир Попов (пиано) ще изпълнят едни от най-прочутите и обичани музикални произведения от композиторите Пърсел, Моцарт, Делиб, Пучини, Добри Христов и други.
 
АЕГОНИЯ е фентъзи проект, който включва в себе си поредица от романи и атмосферична метъл музика с текстове, вдъхновени от света на книгите. Магичните мелодии на АЕГОНИЯ могат да бъдат изпълнени както с тежкия звук на метъл група, така и с акустични класически инструменти и вокали. Музикантите ще представят разнообразен сет от цялото си творчество - песни от най-новия им албум - "Moonlight Tales", който излезе тази година, от първия албум на групата - "The Forgotten Song" (2019), както и авторските песни "Самодива", "Ща да ида, майчинко" и "Иска ми дума гората", вдъхновени от мистичния български фолклор и древната Родопа планина.
 
АЕГОНИЯ ще свирят в състав:
 
Елица Стоянова - вокал, цигулка
Николай Николов - вокал, китара
Константин Кожухаров - блокфлейта, обой, кавал
Сабина Йорданова - фагот
Линда Манчева - виолончело
Доменико Форнари - контрабас
Андрей Велков - перкусии
 
Организатор на събитието Елгора ООД