Билети за Благотворителен коледен джаз концерт на Боби Вълчев

City Mark Art Center / Сити Марк Арт Център, България, София

Благотворителен коледен джаз концерт на Боби Вълчев

Продължителност

Начало: 2022-12-18 18:30

Място

City Mark Art Center / Сити Марк Арт Център, България, София

За събитието

Благотворителен коледен джаз концерт на Боби Вълчев

 

Обичаният български джазмен Боби Вълчев ви кани за втори път на благотворителен коледен концерт с кауза! Тази година темата, около която той ще обедини всички почитатели, приятели и артисти, е музикотерапията.

Заповядайте на 18-ти декември от 18.30 часа, в City Mark Art Center (София, бул. „Янко Сакъзов“ 30)!  Ще направим уникален коледен спектакъл със специалното участие на Емилиян Бърдарски, Жени Кринчева, Аглея Канева и Александър Вичев и стажантски състав на Хор "Детска китка при ОДК - Пловдив"

 Средствата, събрани от концерта, ще бъдат дарени за финансово подпомагане за музикотерапия на деца, която общината не поема, в дневен детски център Свети Врач - София.

 Заниманията с музикотерапия, която, за жалост в България е подценена, е нужно да се провеждат два пъти седмично, но е важно да не се спира най-малко в рамките на една година. Нужната сума, която трябва да се събере за година е 3000 лв, а целта, която Боби Вълчев си е поставил, е чрез концерта да я подсигурим поне за две години напред. От десетилетия този вид терапия е доказано ефективна при деца с аутизъм, говорни проблеми, заекване и други състояния. 

 Повече за каузата може да видите тук : https://platformata.bg/bg/kauzi/1814:6715-2022-10-21-09-34-05/details/campaign.html  

Ползите на музиката при развитието на децата е кауза, върху която Боби Вълчев работи от доста време. В Дубай, където живее вече 12 години, преподава пиано, тромпет и пеене на деца, както индивидуално, така и като част от GEMS Education schools - най-голямата музикална школа в Дубай. Изпълнителят скоро планира и отваряне на собствена музикална школа в България.

Боби Вълчев е роден в София. Започва да свири на пиано в ранна детска възраст. Възпитаник е на софийското музикално училище „Любомир Пипков„ . Завършва НМА„ Проф. Панчо Владигеров“ с две специалности – „Джаз пиано“ в Инструментален факултет и „Композиция“ в Теоретико – Композиторския факултет. Работи като асистент професор в Майсторския клас на Милчо Левиев, но след това заминава за Лондон, за да продължи образованието си в „Guild school of music“. Твори със световно известни творци. След това заминава за Дубай, където продължава и до днес да твори музика , която обича на световни сцени.

Организатор на събитието Борислав Каменов Вълчев