OZRIC TENTACLES (UK) / Project RnL (ISR) / Surbahar | club *MIXTAPE 5


OzricCoverFacebookFinal

OZRIC TENTACLES (UK) / Project RnL (ISR) / Surbahar | club *MIXTAPE 5

 

buyticketbutton

 

Ozric Tentacles – Somerset, UK
Genre: Psychedelic, Trance, Space, Progressive
►http://ozrics.com/
►http://www.last.fm/music/Ozric+Tentacles
►https://www.facebook.com/OzricTentaclesOfficial

More Bands and Musicians will be Announced SOON ;)

Ozric Tentacles са psychedelic / space rock / ambient / trance формация от Съмърсет, Англия, чието начало започва в далечната 1983г с 6-часова вечерна джем импровизация на сцената на свободния фестивал Stonehenge. Според Ед Уайн, който е и едиснтвеният останал оригинален член на групата, “‘Ozric” е древното име за „Свещенна Енергия”, а „Tentacles” (пипала) е „просто глупава дума, която реших да сложа накрая” – колко хипарско нали?!

Mузиката им е намерилa своя път към сърцата на хипита, електронни музикални ентусиасти, рокаджии, PSY-trance маниаци, прогресив фанатици, та дори и на откачалки, които са станали жертви на отвличания от извънземни. Да, може би има има няколко нормални човека, които ги харесват и знаят. Като цяло групата се разпознава от ценители и музиканти.

Бъдете сигурни, че концертът им на 10 март се очертава да бъде един от най–разнородните като посетители и фенове, заради това, че по един или друг начин много от нас са попаднали под магията на музиката им.

Групата има зад гърба си 29 албума, продавайки повече от милион копия, без да има подкрепата на голям лейбъл. Дори обратното – The Ozrics бягат от това, създавайки малка звукозапизна компания, за да не се ограничават музикално и да не поставят граница на творчеството си.

Вниманието на феновете и привлечено със типичния стил The Ozrics – психеделичен рок, уникални live пърформанси, използващи мощта на синтезатори, китари, и семплери, както и аудиовизуални ефекти, интегрирани светлини и проекторни цветни и псайх ефекти.

Музиката на Ozric Tentacles е силно повлияна от Steve Hillage и GONG, но те успяват и да създадат, съхранят и шлифоват свой стил, чрез комплексните си аранжиментите и философия на съществуване. В музиката им можем да усетим с лекота елементите на funk и jazz fusion-а, прогресив рока, dub / reggae, както и амбиент, като всичко това е преплетено с електронни елементи, PSY-trance и техно.

Бандата е призната като една от най–влиятелните за фестивалната сцена и култура в Обединеното Кралство и тяхното развитие е тясно свързано с участията им на Glastonbury Festival.

Очаквайте скоро и повече информация за тяхната съпорт група, както и евентуален Български съпорт за концерта им в София.

 

Билети можете да закупите от мрежата на TicketLogic (FastPay, Книжарници Booktrading, Office 1 ) , както и по телефона 0887 333 112.