ILLBiLLY HiTEC & Longfingah ft. Kinetical at Live&Loud, Sofia – 24.03.2017


24illbilly400

ILLBiLLY HiTEC & Longfingah ft. Kinetical at Live&Loud, Sofia

buyticketbutton

Illbilly Hitec са музикален колектив базиран в Берлин. Тяхната мисия е да върнат rootsy настроението обратно в модерните електронни продукции, като смесват влияния от дъб, кумбия, дръм и бас, хип-хоп и дори джънгъл в един собствен и много танцувален реге бленд. Когато правят концерти на живо, iLLbiLLY HiTEC обединят усилията си и с гост MC-та, за да се слее суровата енергия на живото изпълнение, с хайпа който носят дроповете и пънчовете на добрия DJ сет.

След редица сингъл издяния (виж листа по-долу), те издават първия си албум, наречен “Reggaetronics”, а обратна реакция за него се оказва повече от позитивна. В резултат на това последват стотици клубни, както и няколко фестивални участия в Европа, Азия и Латинска Америка. Всичко това превръща колектива iLLBiLLY HiТEC в едни от най-вълнуващите новодошли на световната реге сцена. С пускането на втория им албум “Reggae Not Dead”, те добавят още по-широка гама от стилови разновидности в своето звучене, но това се усеща най-добре в изпълненията на живо, както сами ще се убедите!

На 24.03.2017, момчетата от Берлин ще забият отново* в София, в столичния клуб Live & Loud. В ударната група отново ще чуем чевръстия лирицист Long Fingah, като този път ще се включи и талантливият Kinetical, който бива кръстен за флагман MC-то на австрийската реге и бас сцена в момента.

Загрявката преди това ще бъде изпълнена с помощта на винили пресовани с реге, грайм и хип-хоп, от колекцията на господин BeatOven, а афтър-партито ще открие и закрие – колегата Dub Constructor от Zionlionz Crew.

Концерта на живо в София, се организира с любезната подкрепа на най-натуралния бранд GREENGO и магазините за разтеж GREEN PLANET и обещава да пръсне позитивни вибрации и да предложи на публиката една широка гама от рап, raggamuffin и grime звучене! Освен това всички гости ще имаме удоволствието да чуем и песни от чисто новия трети студиен албум на момчетата – наречен “One Thing Leads To Another”.

24.03.2017 // Friday
iLLBiLLY HiTEC ft Longfingah & Kinetical Live in Sofia
Live&Loud Venue (Pozitano 8 Str, Sofia 1000)
Start: 22:00

E-TICKET: 10 BGN here: http://bit.ly/2lER4UA
DOOR TICKET: 15 BGN

Очакваме Ви!

==============
*За Любопитните

- iLLBiLLY HiTEC идват за трети път в България и са забивали в София и Пловдив. В предходните години са били канени на събития организирани в София съвместно от Zionlionz, Mirizma, Reggae.bg, както и Gramophone в Пловдив!

- През 2012 г. родните реге артисти Zafayah и Kappa Irie биват поканени да участват с тяхна собствена версия в един от най-запомнящите се международни ридими “East To West Riddim” продуциран именно от iLLBiLLY HiTEC. Чуйте я тук:

- Колаборации с други имена в жанра:

Brother Culture, Dubmatix, Seeed, Parly B, Benjie, The Hempolics, Longfingah, Cecile, Kinetical, Raggabund, Marlene Johnson, Dactah Chando, Rob Smith, Zion Train, Fleck, Gold Dubs, La Fanfare En Petard, Jstar, Lengualerta, Solo Banton, Friska Viljor, No Te Va Gustar, Karamelo Santo, Symbiz, Promoe, Horseman и много други…

- Списък с издания на iLLBiLLY HiTEC:

2010 – EP „Bad Boy Bass“ (MKZWO Records)
2010 – Remix EP „Free Shippment“
2010 – Vinyl „Nuff A Dem“ (Stepwise Records)
2011 – Vinyl „Nuff A Dem“ (Ameise Records)
2012 – Vinyl „Keep On Rolling“ (Vibes Promotion)
2013 – Seeed „Augenbling“ Remix (Warner Music)
2013 – Album „Reggaetronics“ (Echo Beach)
2013 – VA Riddim Mag Compilation (02/2013)
2013 – Vinyl „Higher Calling“ (Irie Ites)
2013 – EP „Tourjours Dans Les Temps“ (free download)
2013 – VA King Size Dub Germany Special (Echo Beach)
2013 – VA Boomtown Fair Charity Compilation
2014 – Vinyl „Head Up“ (Tieftonkultur)
2014 – VA Summerjam Festival Compilation
2015 – Vinyl „Berlin Sessions“ ls. Aldubb & Dubmatix (Irie Ites)
2015 – Album „Reggae Not Dead“ (Echo Beach)
2016 – EP „No Borders“ (Echo Beach)
2016 – Zion Train Money Remix on album „Versions“ (Universal Egg)
2016 – Vinyl „Happy“ (Irie Ites)
2017 – VA „Dub Zapatista“ (digital, Reggaeambulante MX)

-Още линкове с музика:

Билети можете да закупите от мрежата на TicketLogic (FastPay, Книжарници Booktrading, Office 1 ) , както и по телефона 0887 333 112.