Fat Joe пристига в София на 23-ти април


Хитов американски рапър пристига за концерт в София

Fat Joe пристига в София на 23-ти април

buyticketbutton

Пионерът на модерното клубно забавление и на черните партита в България Jim Beam Club Студентски град посреща на 23-ти април суперзвездата на Hip-Hop & R’n’B жанра Fat Joe. Безспорно този клуб е възможно най-подходящото място за осъществяването на проява от такъв мащаб, тъй като съвсем наскоро приключи цялостната му реновация. В резултат на това Jim Beam Club разполага с уникална саунд система, изработена по специален проект, със супермодерно осветление, с луксозен интериор и с възможността да посрещне над 1000 гости.

 

Fat Joe пристига в София на 23-ти април заедно с личния си диджей TS SQUAD за едно-единствено участие в култовото заведение, като това стана възможно след продължителни преговори с мениджърите на звездата. Организаторите на грандиозното събитие са готови да изпълнят всичките условия на рапъра, за да му гарантират максимален комфорт по време на пребиваването му в България и за безпроблемното реализиране на концерта му.

 

Роден и израснал в предградието на Ню Йорк Бронкс в семейство на етнически кубинец и пуерториканка, Fat Joe започва да се занимава с рап още като тийнейджър, провокиран от брат си. Нелекото му детство и тежкият живот по опасните улици на Голямата ябълка дават директно отражение още върху първите му парчета, съчетани с влияния от латино рапа и тенденциите в жанра като цяло на Източното крайбрежие.

 

Първият му пробив настъпва през 1993, когато издава самостоятелния си дебютен албум „Represent”, като сингълът „Flow Joe” достига първа позиция в класацията на Billboard Magazine за най-успешни рап композиции. През следващите години работи усилено и записва в актива си колаборации със суперзвезди като  Nas, Diddy, Big Pun, Raekwon, Jadakiss, Bone Thugs-N-Harmony, Ja Rule, Busta Rhymes, Ashanti, R. Kelly, Eminem и други. По този начин успява да се утвърди като едно от топимената в стила Gangsta, печелейки все по-голяма популярност.

 

Fat Joe Live at JimBeamFat Joe два пъти е номиниран за Grammy, а също така е печелил награда на Billboard за най-добър латино рап изпълнител. През 2005 също така му е присъден и престижния приз за най-добра песен към филм за трака „What’s Luv” от изключително влиятелната Американска асоциация на композиторите, авторите и издателите. Постепенно успява да придобие и творческа независимост, като създава собствените лейбъли Terror Squad Entertainment, наречен на групата, с която се изявява и до настоящия момент, и Imperial Records.

 

Fat Joe е известен също така с острия си език и безкомпромисния си понякога характер. Често влиза в заглавията на таблоидите зад океана със скандални изявления, но безспорно най-известният му сблъсък в публичното пространство е този с 50 Cent. Поводът е обиден коментар на 50 Cent по повод на съвместен проект на  Fat Joe с Ja Rule. Свадата продължава на наградите на MTV в 2006, когато стотици милиони зрители по цял свят виждат на живо по време на церемонията неприличен жест на 50 Cent към сприхавия рапър. Конфликтът продължава доста дълго време след това, като един от най-коментираните моменти е видео на 50 Cent в Youtube, където на фалшиво погребение оплаква Fat Joe, Ja Rule и края на техните кариери.

 

Скандалният рапър обаче е известен и с постоянната си ангажираност с различни социални каузи. Въпреки че от доста време живее в луксозно имение в Маями със семейството си, редовно участва в проекти за подобряване на условията в училищата в родния му Бронкс, за да даде възможност за по-добра реализация на младежите там и за откъсването им от уличните банди и престъпленията.