Beglika 2015


beglika2015logonew

Беглика Фест – Beglika 2015

buyticketbutton

БЕГЛИКА 2015 ИДВА НА 27 АВГУСТ С [DUNKELBUNT], MESZECZINKA И БЕГЛИШКИ НИНДЖИ
*твори*играй*бъди*

Смeрчът от емоция, ентусиазъм и креативна енергия вече се завихря около областта Батлъбоаз, Западни Родопи, която традиционно приема в обятията си фестивала за творчество и хармонично общуване с природата – БЕГЛИКА. Тази година за първи път събитието ще протече под ярката светлина на пълна луна, като в продължение на четири дни – от 27 до 30 август – ще свърже публиката си в единствено по рода си изживяване, изтъкано от усещания и разум: музика, изобразителни изкуства, спорт, философия, иновации и търсещ реални общественозначими решения диалог са само част от компонентите на предстоящата програма.

И през 2015 БЕГЛИКА няма да изневери на любимите си музикални посоки, като вече са ясни и първите изпълнители, които ще имаме честта да видим по време на фестивала – австрийския DJ от немски произход [dunkelbunt] и унгарската формация с родна жилка Meszecsinka!

Улф Линдерман, или [dunkelbunt], се появява на виенската клубна сцена още през 2002, където започва да създава своите смески на елекстронна музика с балкански, цигански и суинг ритми и заедно със съвременниците си от Waldeck, Pavor Stelar и Shantel се превръща в един от посланиците на новите стилове електросуинг и болкън бийтс. В творчеството си до момента той успява да улови жуженето на глобалното село в нашата кибер ера чрез работата си с над 150 музиканти, включвайки 14 езикови култури. Градски бийтове, груув бас, електро и акустични инструментали и ритми от целия свят са тайната рецепта, с която любителят на подправки и аромати [dunkelbunt] омайва феновете си в Тел Авив, Мелбърн, Хонолулу, Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж, Кейп Таун, Москва, Копенхаген, Ванкувър, Сан Франциско, Истанбул, Барселона и другите дестинации, където представя редовно. Улф, освен музикант и запален кулинар и производител на бутикови комбинации подправки, традиционно допълва изпълненията си с любими аромати на подправки и есенциални масла, като по този начин пренася публиката си в паралелен и колоритен свят на музика и усещания.

Унгарската група с българска жилка Meszecsinka, избрала българското умалително от “луна” за свое име, обединява множество езикови култури, като изпълнява на унгарски, руски, български, фински, английски, арабски и испански език и те пренася в една страна на чудесата, където българския и унгарски фолклор заживяват заедно с фламенкото и се отдават на фънки, ориенталски експеримент. Членовете на групата идват от световно признати формации – Korai Öröm, Fokatelep, Kampec Dolores – и с Meszecsinka вече са минали през сцените на множество европейски фестивали – в Германия, Австрия, Гърция, Хърватска, Полша, Словения, Словакия, както и у нас. През 2013 дори осъщестяват мащабно северноамериканско турне, посещавайки 11 града в САЩ и Канада, като пряко следствие от спечеленото от Meszecsinka първо място на международния конкурс Folkbeats.

На БЕГЛИКА 2015 ще се насладим и на вълнуващия нов проект на фантазьорите от ММУУЗЗАА (Музикална Магия, Универсална Утопия, Забравени Знания, Антични Аспекти) – I PLAY NINJA – реална приключенска игра от първо лице. Създадена като движение от мултидисциплинарни съвременни артисти, вървящи споделяйки личния си път със заобикалящия ги свят, ММУУЗЗАА сама по себе си е културен феномен. От формирането си през 2011 г. досега, организацията е участвала в едни от най-големите фестивали в България – HMSU Open Air, Беглика Фест, Wake!Up България, Въздухария и много други, като не остава незабелязана и извън пределите на родината и през 2014 година е поканена на големи европейски фестивали, като Funny Moon Festival – Чехия, и Waha – Румъния. Присъствието на ММУУЗЗАА може да се опише като позитивно и непредвидимо АРТ явление, усмихващо и даряващо хората с прекрасни спомени и изживявания, като участват в голям набор от работилници, беседи и игри. I PLAY NINJA – новият проект на ММУУЗЗАА, с настояща премиера на БЕГЛИКА 2015, е фантастично приключение, смесващо реалният и технологичен свят като мост по между им е фентъзи сюжет с мобилен телефон. Загадки в гората, приключение с колело, решаване на логически задачи, среща с приказни герой, в търсене на “беглишките нинджи”, лодки, работилници и още много приключения. За да участваш правим магия и смарт телефонът ти се превръща в нинджа навигатор с включен GPS, интернет и камера за правене на снимки, като те превръщаме в перфектния участник (интернет ще бъде предоставен на мястото на провеждане на събитието от организаторите).

На предстощото фестивално издание Йога Мандала ще се погрижат за доброто състояние на тялото и духа, като се включат в програмата с разнообразни практики, терапии и събития с цел йога и мануалните терапии да бъдат достъпни и всеки желаещ да научи нещо ценно чрез личното им изживяване. Екипът на Мандала ще престави най-интересните практики и терапии от богатото си портфолио, като чрез масаци, йога класове и и групови занимания ще предават на публиката ключът към максималната наслада от живота. Освен информативната си и лекционна шатра по време на феста, Йога Мандала ще подържат и четири масажни пространства, където всеки ще може да вкуси от индивидуалните юмейхо сесии, класически масажи и мануални терапии по техниката Боуен.

Билети можете да закупите от мрежата на TicketLogic (FastPay, Книжарници Booktrading, Office 1 ) , както и по телефона 0887 333 112.