ФЕСТИВАЛ УГАР – 22.07.2016 г.


угар

ФЕСТИВАЛ УГАР – 22.07.2016 г.

buyticketbutton

 

Фестивалът „Угар” ще се проведе в местността „Драгойна”,която се намира между селата Драгойново и Буково,община Първомай.Фестивалът ще бъде посветен на свети Илия,пазител на вярата.Избрахме местността „Малка драгойна” заради древната и митична история,която е съхранила и героичните подвизи на Ангел войвода по тези места.Фестивалът изразява чистия български дух и идеал за свобода!
Избрахме свети Илия,защото:Свети пророк Илия е един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в единия Бог. От древността църквата го нарича “пророк и предсказател на великите божии дела”, “ангел в плът” и “предтеча на второто Христово пришествие”.
Избрахме Ангел войвода,защото:Ангел войвода живее в сърцата на своите потомци не само с десетките си героични прояви, а и с многобройните си дарителски жестове в подкрепа на родолюбиви начинания за издигане на българското самоосъзнаване – той е оказал значителна финансова подкрепа при строежа на редица църкви и училища в първомайския край. А колко са подпомогнатите от него изпаднали в беда българи – само Бог знае!
Избрахме местността „Малка драгойна” ,защото:На самия връх Драгойна, са разкрити основите на една от най-големите тракийски крепости. Висок едва 813 m, той се извисява над тракийската низина и има изключителна стратегическа позиция с поглед върху територия с диаметър над 100 km – Пловдив на Запад, Хасково на Изток, Чирпан на Север и Родопите на Юг.Съдейки по фрагментите от вносна микенска керамика през късната бронзова епоха обитателите на обекта са поддържали връзки с големите цивилизации на източното средиземноморие.
Фестивалът ”Угар” има за цел да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и по този начин да съхраним и предадем живото духовно културно наследство на българите.

 

Билети можете да закупите от мрежата на TicketLogic (FastPay, Книжарници Booktrading, Office 1 ) , както и по телефона 0887 333 112.