ПРОМО Прокуск за 2 за Фотоапарати 17.11.2015 – театър Възраждане


zx450y250_2238643

ПРОМО Прокуск за 2 за Фотоапарати 17.11.2015 – театър Възраждане

Не пропускайте възможността ДНЕС и УТРЕ  да закупите двоен пропуск за Фотоапарати 17.11.2015 – театър Възраждане  на цена от 24лв. вместо 36лв.

buyticketbutton

“Фотоапарати” – с награда АСКЕЕР 2014 на Елица Георгиева за костюми и номинация ИКАР 2015 за поддържаща женска роля  на Филипа Балдева в ролята на Пеперудата!

“Вълшебна философска приказка за два ембриона – папараци, тръгнали да обикалят широкия свят, изящна и нарцистична пеперуда, надменна и ужасяваща муха и още нещо.
Приказка за стремежа, за копнежа, за избора, за живота и смъртта, за любовта!”

Стилиян Петров пръв откри за мен българския театър с неговия неповторим стил. През 2007 за първи път пристигнах в София – помня нощния влак от Равда, откъдето пътувах за представлението в Театър “199”, помня чувството на благодарност, което възникна в мен след представлението – и към актьорите, и към режисьора, и към публиката

Пиесите ми са близки по духа си на шарадите на ранните гръцки философи. Надявам се, че на Стилиян и на актьорите им е било интересно да разгадават пиесата “Фотоапарати”.
С благодарност, Пьотр Гладилин

В началото на новото хилядолетие гледах в московския Театър на Пьотр Фоменко “Нощна пеперуда” – пиесата на Пьотр Гладилин за войника с ранима поетична душа и страст към театъра, който загива в забравеното от Бога поделение. Няколко години след това ме поканиха от Театър “199” да преведа “Другият човек” на Гладилин. Тогава се запознах с автора – драматург, който създава игрови ситуации и модели като предпоставка за плътни и не/обикновени сценични образи. Режисьор на спектакъла бе Стилиян Петров – по негова инициатива се залових с превода на “Фотоапарати”. Това е странна  и непредвидима до самия край пиеса, в която светът е единна зона в разширяващата се вселена с нейните мистични тайни и неизследвани възможности. Изследването на тези възможности започна още по време на репетиционния период, а сега към него се включва и публиката!

На добър час, Майя Праматарова

Сред постановките на Пьотр Гладилин в Бьлгария

2007 – “Другият човек”, реж. Стилиян Петров, Театър “199”, София

2008 – “Излезе ангел от мъглата”, реж. Михаил Събев, Музикално-драматичен театър “К. Кисимов”, В. Търново

2012 – “Нощна пеперуда”, реж. Явор Гърдев, Народен театър “Иван Вазов”, София

2014 – “Фотоапарати”, реж. Стилиян Петров, Камерен театър “Възраждане”, София

ФОТОАПАРАТИ

от Пьотр Гладилин

Превод: Майя Праматарова

 

Режисьор: Стилян Петров<x_span>

Сценограф: Венелин Шурелов

Композитор: Петя Диманова<x_span>

Костюми: Елица Георгиева

Хореограф: Велислава Цветкова
/Cold Piece DT comp./

Участват :

Мариана Жикич

Георги Златарев

Донка Аврамова

Лиляна Шомова

Филипа Балдева

Мартин Смочевски

Йордан Ръсин

Билети можете да закупите от мрежата на TicketLogic (FastPay, Книжарници Booktrading, Office 1 ) , както и по телефона 0887 333 112.